Player Profile

Igor Rakočević

Datum rođenja :
Težina :
Visina :

Rodjen je 29. marta 1978. godine. Podpredsednik košarkaskog saveza Srbije, bivši profesionalni kosarkaš. Rođen u Beogradu.

Započeo karijeru u Crvenoj Zvezdi sa 11 godina, a prvu zvaničnu utakmicu odigrao sa 15 godina. 20 sezona u vrhunskim klubovima.

Osvajač zlatnih medalja na Evropskom i Svetskom prvenstvu za seniore. Osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za mlade igrače gde je i proglašen za MVPja.

Nastupao za razne klubove u Španiji, Italiji, Turskoj. Najbolji deo karijere je proveo u španskoj Tau Keramici gde je osvojio sve trofeje koje je bilo moguće osvojiti. Osvajač Četiri titule šampiona u četiri različite države. Nastupao jednu sezonu za Minnesotu Timberwolves iz NBA lige. Jedan od najatraktivnijih igrača u Evropi svih vremenama, sa karijerom protkanom uspesima i trofejima. Nosilac mnogih rekorda, a najveći individualni trofej je osvajanje TRI puta titule najboljeg strelca Evrope, što nikome u istoriji nije pošlo za rukom. Verovatno najbolji strelac u prethodnih 20 godina u Evropi.

Poslednju sezonu odigrao za svoj klub Crvenu Zvezdu i fantastičnom sezonom odveo ekipu u Evroligu posle 15 godina, i doveo do trofeja posle 6 godina.