Player Profile

Nikola Rađen

Datum rođenja :
Težina :
Visina :

Nikola Rađen (29. januar 1985) je srpski vaterpolista, koji je u dosadašnjoj karijeri zabeležio 180 nastupa za nacionalnu selekciju. 

Sa juniorskom reprezentacijom Srbije i Crne Gore osvojio je Evropsko prvenstvo 2004. na Malti. U seniorskom sastavu reprezentacije Srbije je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Malagi, bronzu u Zagrebu kao i dva zlata, u Ajndhovenu i Budimpešti. 

Svetsku vaterpolo ligu sa reprezentativnim saigračima osvojio je čak 5 puta, uz jedno treće mesto. Uz zlatni Svetski kup iz 2010. godine, u Oradei, u biografiju je upisao zlatnu medalju sa Mediteranskih igara, uz bronzu sa pomenutog takmičenja u Almeriji. 

Takođe, na listu trofeja i uspeha upisao je i zlato sa Univerzijade organizovane u Izmiru 2005. godine. U globalnoj konkurenciji, na Svetskim prvenstvima Rađen je 2009. godine osvojio zlatnu medalju u Rimu, kao i srebrno odličje u Šangaju 2011. godine. 

Iz trofejne klupske karijere, uz sedam nacionalnih šampionata Srbije, izdvaja se osvajanje elitne Evrolige sa ekipom Partizana u sezoni 2010/11, kao i sa Crvenom zvezdom 2012/13 godine, uz Super kup Evrope. 

U dosadašnjoj karijeri nastupao je za Vojvodinu, Partizan, Hios, Crvenu zvezdu i Olimpijakos. Trenutno je član rumunskog kluba Oradea. 

Oženjen je popularnom pevačicom Anom Kokić.